Norge

Et annet vanlig formål med å bruke forbrukslån er å pusse opp boliger. 14% av oss bruker lånet til dette formålet. Bruken av lån til renoveringer (14%) øker og økte med 40% fra året før. Å renovere hjemmet ditt kan være dyrt, enten det er et nytt kjøkken, bad, gulv eller varmekabler. For det første er det dyrt å skaffe nye møbler, og for det andre er det nødvendig for folk flest å få fagfolk til å gjøre hele eller deler av jobben.

Hvis du ikke har spart til et slikt formål på lenge, kan du finansiere det på en annen måte. Å låne et usikret lån til renovering vil da være en mulig løsning for mange.

I følge studien bruker vi også norske lån uten sikkerhet som en ekstra buffer ved behov. Hele 20% bruker lånet til dette formålet. Fra tid til annen står de fleste for uforutsette utgifter. Vaskemaskinen kan plutselig snu eller du får en høy bilreparasjon på et ugunstig tidspunkt. Et besøk hos en tannlege, som var betydelig dyrere enn du forestilte deg, er også noe mange har opplevd.

Hvis det ikke tas hensyn til slike utgifter, blir løsningen for mange til å søke om et forbrukslån. Forbrukslånet lar deg fordele de uforutsette kostnadene over en lengre periode. Vanligvis er dette problemer som må løses raskt, og et forbrukslån kan vanligvis betales innen få dager.